Bericht van Nieks ouders

De telefoon verbinding laat nog steeds te wensen over en ik heb zelf al een tijdje geen nieuws van onze Groenlandgangers ontvangen. Het probleem is dat ze nog niet beseffen dat hun smsen naar mij niet aankomen, dat die van mij hen ook niet bereiken en dat ze, om batterijen te sparen de satelliet telefoon uit hebben staan. Niek heeft wel zijn ouders weten te bereiken en van hen kregen we het volgende berichtje:

Beste mensen,
Niek belde net. Het gaat goed met ze, maar de klimavonturen vallen een beetje tegen. Ze hebben, zoals bekend, het hoofddoel, de 900 m hoge pilaar wel beklommen, daar zijn ze heel blij mee, maar na enkele verkenningstochten naar het noorden en het zuiden weinig technisch moeilijke wanden gevonden. Zoals ook al eerder vermeld is een interessante berg door een snelstromende gletsjerrivier niet te bereiken en een veerdienst is er nog niet. Al met al valt het wat tegen wat betreft technisch interessante beklimmingen. Binnenkort gaan ze wel wat minder steile wanden beklimmen. Wij wensen ze ondanks dit toch veel klimplezier en vooral een veilig avontuur. Zachte steen is toch linker dan graniet. Ijsberen waren ze nog niet tegengekomen.
Groeten, Kitty en Job.


Als er iemand een veerboot beschikbaar heeft in de buurt van de Skillebugt dan denk ik dat we wel een paar klimmers blij kunnen maken....

Greenland Expedition

Image
From August 6 till September the 17th of this year a small expedition will take place in a very remote area on the east coast of Greenland. The destination Renland is a peninsula situated 500 km north of the polar circle in between the world?s biggest fjord and the Greenland icecap. Renland contains a treasure of unclimbed mountains with steep granite pillars and faces of more then 1200 meter in height. In a period of six weeks we will climb unclimbed peaks by not necessarily the easiest route. Due to the lack of information the expedition will have a high amount of exploration.

The expedition will take place together with an other climbing team consisting of Gerke Hoekstra and Martin Fickweiler

The expedition is supported by:

Image

Image

Image