Ga mtb'n in de Alpen!

De zomervakantie zit er weer aan te komen. Je hebt vast al plannen, maar als je richting de bergen trekt en je hebt nog een gaatje... Ga mountainbiken!

 

01s

Elke keer als ik terug denk aan vorig jaar krijg ik weer n glimlach. Dat jaar hadden Marjet en ik voor het eerst de mountainbikes meegenomen naar de Alpen. En omdat onze klim plannen met Maarten en Mieke niet doorgingen vanwege al hun pech, hebben wij uiteindelijk 3 mooie dagtochten op de mtb gemaakt.

Dat crossen op paadjes waar je gewend bent overheen te wandelen is echt super! Stijl omhoog en hard technisch naar beneden. Wij zaten in Pontresina (St. Moritz), Graubunden, CH waar bij de VVV een prima kaartje te krijgen was met 6 routes. De routes zijn ook bewegwijzerd en lopen veelal via gravel en wandel paden. Vooral die laatste zijn n genot. Wat n belevenis! Zeker de afdaling vanaf de Bernina pas was 1 heerlijke single track met veel flow en snelheid. Heerlijk!!
In Zwitserland zijn ze zich steeds meer gaan richten op de fiets toerist. Op verschillende websites zijn al veel routes te vinden, zoals Graubunden.CH, of deze landkaarten met mtb routes er op via Swiss Singletrail Map.
Goede fietsen waren in Pontresina ook volop te huur als je er zelf niet mee wil slepen (wel prijzig).

 

Bij ons gaan de fietsen vanaf nu altijd mee naar de Alpen! (als er geen sneeuw ligt ;) ) Er zijn genoeg paden te ontdekken en wat te denken van een huttentocht met de mtb?!

02

03

04

05

06

07

08

 

Mountain Bike

Rolling, rolling, rolling. Gnarly trails, edgy curves, stunning descents.

Going up and going down on a mountain bike, we like it all.

A random MTB picture

There are no images available in the gallery.