"Transalp" mtb tocht

Ik mocht niet klagen toen Marjet afgelopen winter, na een enthousiast verhaal van Annieka, mij vroeg of wij ook niet zo'n meerdaagse mtb tocht door de alpen kunnen maken. Daar zeg ik geen nee tegen. En puntje bij paaltje werd het ook nog eens onze honeymoon. Beter kan niet.

 

100_7469e

 

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Niet perse het idee van uitrusten na een drukke tijd van huwelijks voorbereidingen en de mooie vermoeiende dag zelf. Maar wel heerlijk spelen in de prachtige bergen, genieten van de natuur, eten en avontuur die elk dal/dag weer anders zijn. Wij hebben in 9 dagen een trektocht gemaakt en daarbij ruim 400km afgelegd en ontelbare hoogtemeters over allerlei soorten overharde paden (en onvermijdelijk af en toe wat asfalt). Alles in 1 kleine  rugzak: dagvoer, droge plunje, landkaart, (bike)ehbo, regenkleding en meer. Dus een extra uitdaging door de extra ~10kg die op je rug zit. Fietstassen zijn geen optie.


Berghutten/B&B/hotels hadden we van te voren gereserveerd om stress te voorkomen aan het eind van een vermoeiende natte koude dag fietsen. Schlaf-im-Stroh.ch is een onvergetelijke aanrader. Douchen in de melkput (enige warm water punt in de stal), verse melk (nog lauw, zo uit de koe) bij het ontbijt en eigen gemaakte kaas, boter en worst. En slapen in een berghut krijgt toch een andere dimensie als je daar dan de enige fietser bent te midden van alpinisten.


TransAlp routes zijn in alle soorten en smaken aan elkaar te lussen en in jou gewenste etappes te verdelen. Wij gingen voor Ischgl-Zernez (bike-gps.com), omdat die de meeste km's single track bied, uitgaande van de "standaard routes". Die paadjes varieerden van mooi flowy in t bos tot steile rotsige passages met een gezonde dosis technische uitdaging. Voordeel van een standaard route is dat er toch al nagedacht is over zoveel mogelijk schotter/gravel paden omhoog en wandelpaadjes naar beneden. Want voor zo'n gedetailleerde planning hadden wij geen tijd afgelopen voorjaar.

 

Kan er hele verhalen over vertellen, maar beelden zeggen meer dan woorden. Dus klik rustig de foto's door. Voor meer tekst en uitleg kan je altijd aankloppen. En uiteraard/helaas is de camera op de meest mooie stukken fietsen niet tevoorschijn gehaald....